Активни граждани в Казичене на среща с кмета и общински съветници

Начало / Новини / Активни граждани в Казичене на среща с кмета и общински съветници
Начало / Новини / Активни граждани в Казичене на среща с кмета и общински съветници

Активни граждани в Казичене на среща с кмета и общински съветници

От
в Новини

На 29 септември 2020 г. се проведе първата информационна среща с граждани в рамките на инициативата „Пътеводител за обществени консултации“, подкрепена финансово от Програма „Европа“ 2020 на Столична община. Темата – „Създаване на условия за спорт и читалищна дейност в село Казичене“, беше избрана съвместно от граждани, представители на местното читалище и кмета на селото, Григор Григоров, по време на двудневно обучение, проведено от Форум Гражданско Участие в началото на месеца.

info-KazicheneУчастие в дискусията взеха около 40 местни жители, а също и представители на Столичния общински съвет, в лицето на Владимир Митов, както и кметът и един от заместник-кметовете на район Панчарево – Никлай Гюров и инж. Даниела Христова.

Срещата започна с обобщително изказване на кмета Григоров за проблемите с недовършената сграда, предназначена за читалище, реновирането на местния стадион и изграждането на нови спортни игрища с изкуствена настилка. Кметът на района Николай Гюров посочи, че е изискан доклад с последващи стъпки относно терена на стадиона, докато Владимир Митов предложи преотдаването му на спортен клуб и набиране на инвеститори.

Относно читалището също са изискани нови докладни, а бе съобщена новината и за очаквано стартиране на реконструкция на парка срещу местното училище и на сградата за детски ясли.

Беше засегнат въпросът за изграждане на подлез в кв. „Видните“ във връзка с очакваното засилване на трафика покрай откриването на разширеното платно на „Южна дъга“.

Пълен протокол с всички решения от срещата ще бъде публикуван и на сайта на Форум Гражданско Участие.

IMG_20200929_182158 IMG_20200929_171248 IMG_20200929_192002

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt