„Амалипе” получи престижна награда

Начало / Новини от членове / „Амалипе” получи престижна награда
Начало / Новини от членове / „Амалипе” получи престижна награда

„Амалипе” получи престижна награда

6671 copyПрестижна международна награда получи един от членовете на мрежата Форум Гражданско Участие. Центърът за междуетнически диалог и толерантност „Амалипе“ е удостоен с полската награда за 2014 г. на името на Серджо Виейра де Мелло, върховен комисар по правата на човека на ООН (2002-2003).

 

 

На 23 октомври във Вила Дециус в Краков за единадесети път са връчени годишните награди за изключителна заслуга в областта на правата на човека и приноса към насърчаване на мирното съществуване на общества, религии и култури. Две са категориите, в рамките на които се определят изключително престижните годишните награди – личност и организация. Международният панел от съдии е разгледал тази година 39 кандидати от целия свят.

 

 

„За първи път ромска организация получава тази престижна награда. Възприемаме това не само като признание за дейността на „Амалипе“, но и за важността на ромската тема като част от световните усилия за гарантиране на човешките права“, споделя председателят на Център „Амалипе“ Деян Колев.

 

 

Призът има и финансово измерение. „Амалипе“ ще използва наградата за да подкрепи студенти, които не успяват да покрият таксата си за образование и, в същото време, активно работят за насърчаване на ромската интеграция, интеркултурния диалог и толерантността.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt