АРИР – Стара Загора: обединяването на усилия води до по-добри резултати

Начало / Новини / АРИР – Стара Загора: обединяването на усилия води до по-добри резултати
Начало / Новини / АРИР – Стара Загора: обединяването на усилия води до по-добри резултати

АРИР – Стара Загора: обединяването на усилия води до по-добри резултати

Форум Гражданско Участие продължава със своята рубрика за различните организации, които с работата си развиват и мрежата.

640-420-arir-stara-zagora-startira-obuchenie-za-malki-i-sredni-predpriiatiia

Днес представяме Агенцията за регионално икономическо развитие АРИР – Стара Загора, член на ФГУ от самото създаване на мрежата. Румяна Грозева работи в АРИР от 14 години, а от 9 е изпълнителен директор. Работи в агенцията, защото й харесва динамичната работа в мултикултурна международна среда: „Позволява ми да разширя хоризонта си на възприятие и разбиране на административните системи и обществените отношения в държавите членки на ЕС (най-вече) и да разбера, че в България нещата не са най-зле. В доста отношения в нашата страна нещата са добре уредени. Остава да намеря начин да го обясня на разбираем език на повечето хора, защото масово продължава да се говори как все тук, в нашата държава, нищо не е както трябва. Амбициозно е, но средата, в която живеем, работим, общуваме, отглеждаме децата си и се грижим за родителите си – е възможно да се промени с повече спокойна упоритост, разбиране и усмивка.“

От 2009 г. в Стара Загора всички клубове като Ротари, Инер Уил, Лайънс, Зонта обединяват усилията си в организиране на единствена коледна благотворителна вечер, на която събират средства за финансиране на различни обществено значими каузи. АРИР са част от инициативата:

„Обединяват се усилията да подпомагат взаимно проектите си. Учениците и техните учители от ПГОХ Райна Княгиня в града избират традиционни коледни рецепти за сладкиши/хлябове/ястия от ЕС и приготвят част от блюдата за вечерята. Ресторантите подготвят специалитети, които се разиграват на благотворителен търг. Инициативата се съ-организира от АРИР-Стара Загора в качеството й на организация-домакин на информационен център от мрежата Европа Директно и Обществен дарителски фонд – Стара Загора. Повод за гордост от тази инициатива е, че са обединени усилията на всички обществено-ангажирани клубове и личности в града в името на стойностни каузи.“

 

За Руми и екипа на АРИР гражданското участие е съществен и необходим фактор за промяна на средата, а участието в мрежата дава кураж. Като поуката от общата инициатива в Стара Загора – обединението на усилия води до по-добри резултати и по-силен глас. Дано съумяваме да намираме повече смисъл в общи каузи.

 

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt