Диалози за София 03: Бизнес и облик

Начало / Новини / Диалози за София 03: Бизнес и облик
Начало / Новини / Диалози за София 03: Бизнес и облик

Диалози за София 03: Бизнес и облик

в Новини

На 18 септември 2018 в галерия Структура от 18:00 до 19:30 часа ще се състои третото издание от поредицата дискусии  “Диалози за София”. Инициативата се организира от Форум Гражданско Участие по проект „Граждански разговори за споделена Визия за София и крайградските територии“, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа“ 2018, в партньорство сВизия за София“. 

Събитието е част от поредицата дискусии по важни за Столична община теми, които целят да покажат взаимовръзките между различни тенденции и градоустройствени практики в града. Целта му е да бъдат представени и обобщени наличните данни и да се стартира информиран диалог по темите с представители на различни заинтересовани страни в търсенето на консенсус и най-ефективни практики и стратегически решения. 

Темата е “Облик и бизнес”. Ще поставим на фокус частната инициатива за реклама и търсене на разпознаваемост на бизнеса, и други негови намеси, като например местата за хранене, които използват и оформят градското пространство и пряко влияят върху облика на средата. Обликът на града оказва пряк ефект не само върху неговата идентичност, но и върху неговата привлекателност за хора и инвестиции. Обликът е един от инструментите, чрез които градовете създават имиджа си на привлекателна дестинация и се конкурират помежду си. Визуалната среда, която бизнесът създава със своята активност, влияе пряко на просперитета на града, а следователно и на неговия този бизнес. В събитието ще участват експерти от екипа на Визия за София – Калоян Карамитов и Жоро Пенчев. Потвърдили участие са арх. Здравко Здравков, главен архитект на СО, Иво Панталеев, А.Д.А, автори на проекта за обновяване на ул. Граф Игнатиев и насоките за оформление на фасадите по улицата, Ирина Мутафчийска, представител на Съюза на урбанистите в България, работила по Градски стандарт, Атанас Димитров, председател на Българска хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Милен Попов, собственик на Ideacomm, компания за външна реклама, Ивайло Митев, представител на Националната асоциация на строителни предприемачина граждански организации и бизнеса.
Участниците ще имат възможност да споделят своите идеи и мнение, които ще бъдат взети предвид при разработване на Визия за София и крайградските територии и имат за цел да да подобрят възможностите за присъствие и разпознаваемост на бизнеса, като същевременно се съобразяват и подчертават характерните черти на градската среда. 

Може да се запознаете предварително с темата в статията на екипа на „Визия за София“.

Programa_Evropa_Logo (1)

Проект „Граждански разговори за споделена Визия за София и крайградските територии” се изпълнява с финансовата подкрепата на Столична община, Програма Европа 2018 г. от Сдружение „Форум Гражданско Участие”

 

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt