Фестивал „Демократична мозайка: Сцена на гражданското общество“

Начало / Каузи / Фестивал „Демократична мозайка: Сцена на гражданското общество“
Начало / Каузи / Фестивал „Демократична мозайка: Сцена на гражданското общество“

Фестивал „Демократична мозайка: Сцена на гражданското общество“

в Каузи, Новини

На 17 септември 2023 година, деня на София, ние от Форум Гражданско Участие, съвместно с Национален Младежки Форум, организираме първия фестивал “Демократична мозайка: Сцена на гражданското общество”. Той ще се проведе в оживеното Софийско Ларго от 10 до 18 часа, а програмата включва мозайка от разнообразни активности – изложение, интерактивни работилници и дискусионни панели. 

Събитието ще послужи като динамична платформа за организации, които ще се съберат на едно място и ще разкажат за своя принос към насърчаването на ангажирано гражданско общество. Ще запознаем гражданите с дейностите на гражданските организации в България – с техните ценности и мисии. На изложението, на което ще присъстват над 30 от тях, посетителите ще имат възможността да научат повече за инициативите им, които насърчават положителната промяна.

Едновременно с изложението, сме подготвили дискусии и панели, където експерти и активисти ще споделят своя опит и ще обсъдят актуални теми като гражданско и младежко участие, активизъм, социално включване на хора от уязвими групи, развитие на общности и много други.

Tворческите работилници ще предоставят на участниците нови познания и умения, като едновременно ще запознаят гражданите с ролята, която те самите, както и гражданските организации имат в опазването и развитието на демокрацията.

Какво е значението на активното гражданско участие за обществото? 

Отговорът на този и други въпроси ще научите на 17 септември от 10 до 18 часа в Ларгото на София!

Линк към събитието: https://fb.me/e/HHdVXInv

 

Събитието се организира с финансовата подкрепа на програма Civitates на Мрежата на европейските фондации и на Европейската комисия чрез проект “MEET” на Европейски младежки форум.

Изразените възгледи и мнения са единствено на авторите и не отразяват непременно тези на финансиращите организации и те не могат да бъдат държани отговорни за тях.

Демократична мозайка_Лога

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt