ФГУ и Визия за София организират „Диалози за София“

Начало / Без категория / ФГУ и Визия за София организират „Диалози за София“
Начало / Без категория / ФГУ и Визия за София организират „Диалози за София“

ФГУ и Визия за София организират „Диалози за София“

Форум Гражданско Участие и Визия за София – инициатива на Столична община за създаване на споделена и дългосрочна стратегия за развитие на София, организират поредица дискусии „Диалози за София”.

Диалози за София” е поредица от дискусии по важни за Столична община теми, които целят да покажат взаимовръзките между различни тенденции и градоустройствени практики в града. Целта на събитията е да бъдат представени обобщени наличните данни и да се стартира информиран диалог по темите с представители на различни заинтересовани страни в търсенето на консенсус и най-ефективни практики и стратегически решения. Дискусиите са част от проект „Граждански разговори за споделена Визия за София“, който се реализира от Форум Гражданско Участие по програма Европа 2018 на Столична община.

Теми на първото издание на “Диалози за София” са “Небостъргачи и придвижване”. Дискусията ще се проведе на 27 юни (сряда), oт 18:00 до 19:30 ч. в галерия Структура на  ул. „Кузман Шапкарев“ 9.

В събитието са поканени за участие арх. Здравко Здравков, гл. арх. на Столична община, Евгени Крусев, заместник-кмет по направление „Транспорт и транспортни комуникации”, представители на Асоциация на собствениците на бизнес сгради, Българска фасилити мениджмънт асоциация, консултантски компании от сферата на управление на сграден фонд, предприемачи и инвеститори, наематели, архитекти и граждански организации. Целта е да се съберат различни мнения за очертаване на възможни стратегически решения, които могат да подобрят условията и средата в града.

Фокус на първия диалог ще са наличните данни и взаимосвързаността на темите офис сгради и придвижване в Столична община, както и резултатите от проведено допитване на Визия за София за придвижването до работа и обратно и социалните политики на компаниите, свързани с придвижването на служителите им до работното им място. Допитването е част от по-голямо изследване, насочено към служителите в големите офис сгради и тяхното придвижване в градската среда. Ще се радваме да се присъедините и да споделите Вашето мнение за възможни стратегически решения, които могат да подобрят условията и средата в града.

 

Проект „Граждански разговори за споделена Визия за София и крайградските територии” се изпълнява с финансовата подкрепата на Столична община, Програма Европа 2018 г. от Сдружение „Форум Гражданско Участие”

 

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt