ФГУ и Визия за София ви канят на второ събитие от поредицата „Диалози за София“

Начало / Новини / ФГУ и Визия за София ви канят на второ събитие от поредицата „Диалози за София“
Начало / Новини / ФГУ и Визия за София ви канят на второ събитие от поредицата „Диалози за София“

ФГУ и Визия за София ви канят на второ събитие от поредицата „Диалози за София“

в Новини

Форум Гражданско Участие, съвместно с Визия за София – инициатива на Столична община за създаване на споделена и дългосрочна стратегия за развитие на София и крайградските територии, организира второ събитие от поредицата “Диалози за София” на тема “Бедност и отпадъци”. Събитието се  осъществява с финансовата подкрепата на Програма „Европа“ 2018 на Столична община и ще се проведе на 19 юли (четвъртък) oт 18:00 до 19:30 ч. в галерия Структура на ул. „Кузман Шапкарев“9.

“Диалози за София” е поредица от дискусии по важни за Столична община теми, които целят да покажат взаимовръзките между различни тенденции и градоустройствени практики в града. Целта на събитието е да бъдат представени и обобщени наличните данни и да се проведе информиран диалог по темите с представители на различни заинтересовани страни в търсенето на консенсус и най-ефективни практики и стратегически решения. Фокус на втория диалог е взаимосвързаността между темите “Бедност” и “Отпадъци”, и набелязването на стратегически решения, които могат да залегнат в дългосрочната стратегия за развитие на града.

По време на събитието ще бъде представена събраната информация за нерегламентирано събиране и разделяне на отпадъци, както и екологичните и социални проблеми, свързани с него. В дискусията, модерирана от Форум Гражданско Участие, ще  бъдат потърсени отговори на въпросите дали несъвършените системи за управление на отпадъците водят до бедност или до възможност за икономическа реализация на хора “извън системата”. Дали бедността води до несъвършенствата в системите за управление на отпадъците или включването на хората “извън системата” поддържа и/ или създава тези несъвършенства. В хода на дискусията ще бъдат представени различни тези и ще бъдат потърсени и обобщени възможните решения на социалния и екологичния проблем, както и на потенциалната възможност за интегрирани решения на двата казуса едновременно.

Може да откриете събитието и във Фейсбук. 

Предварителна програма:

17:30 – 18:00 Регистрация

18:00 – 18:15  Откриване: Любо Георгиев, ръководител на екип Визия

18:15 – 18:30 Представяне на темата Бедност и отпадъци:

Миглена Герасимова, координатор на направления Хора и Идентичност и култура в екип Визия

Рашид Рашид, координатор на направление Околна среда

18:30 – 18:55 Мнения на заинтересовани страни

 

18:55 – 19:30 Отворена дискусия

Модератори: Ива Таралежкова и Диaна Андреева, Форум Гражданско участие

 

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt