ФГУ избра новото си ръководство

Начало / Новини / ФГУ избра новото си ръководство
Начало / Новини / ФГУ избра новото си ръководство

ФГУ избра новото си ръководство

От
в Новини

logo_bg___

„Ново начало“* и за мрежата Форум Гражданско Участие. На редовно заседание, проведено на 29 март 2022 г., Общото събрание на сдружението избра новите членове на Управителния съвет на ФГУ, който вече има и нов председателсдружение „Бизнес инкубатор – Гоце Делчев, център за подпомагане на предприемачеството“, което бе част от УС и в предния му мандат. Кои са останалите организации в ръководството?

Новите попълнения в Управителния съвет на ФГУ са сдружение „Европейски пространства 21“ (Русе), Платформа АГОРА (София), мрежата Национален младежки форум (София) и фондация „Антикорупционен фонд“ (София). С втори мандат като членове на УС продължава „Българско сдружение за насърчаване на гражданската инициатива“ от Бургас. Всички те бяха предварително номинирани от редовни членове на мрежата. В серия от кратки публикации ще ви представим всяка една от организациите, експертизата им и мотивацията за участие в ръководството на ФГУ.

С промени в устава на сдружението беше въведена и длъжността директор, а новоизбраният Управителен съвет избра за тази позиция д-р Георги Петров, досегашен програмен директор на ФГУ и дългогодишен заместник-председател на мрежата като представител „Асоциация съвременни читалища“.

Очаквайте скоро подробен репортаж от двудневното събитие, което освен заседание на Общото събрание включваше дискусионен панел с политици и стратегическа среща на мрежата.

* „Ново начало (себе си в другия)“ е заглавието на документален филм, чието създаване стана възможно благодарение работата на водената от Форум Гражданско Участие коалиция за разширяване на гражданското пространство, подкрепена от Civitates – инициатива за демокрация и солидарност в Европа.

ФГУ 2022

OS 2022

logo-onlight-tag

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt