ФГУ организира обучение как се провеждат обществени обсъждания

Начало / Новини / ФГУ организира обучение как се провеждат обществени обсъждания
Начало / Новини / ФГУ организира обучение как се провеждат обществени обсъждания

ФГУ организира обучение как се провеждат обществени обсъждания

Сдружение „Форум Гражданско Участие“ организира обучение на тема „Как се организира и провежда обществено обсъждане по значим местен проблем”. Обучението е в рамките на проект „Повишаване на индекса на гражданско участие чрез овластяване на гражданите на кметства в община София”, който се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма Европа 2016, в партньорство със Сдружение на кметствата в община София. Обучението е двудневно и ще се проведе на 9 и 10 септември 2016 г. в Ловен дом „Студена”, с. Кладница, обл. Перник.

Поканени за участие са кметове на кметства и райони в община София, представители на районни администрации и на НПО. Обучението има за цел да даде полезни практически съвети и техники за провеждане на обществени обсъждания и постигане на съгласие между различните заинтересовани страни.

Участниците в обучението ще узнаят каква е законовата рамка и какви са специфичните особености на процеса „обществено обсъждане” в районите и кметствата, как се идентифицира темата и заинтересованите страни по нея, кои са стъпките за организиране на едно обществено обсъждане и какви са методите за привличане на общността за участие.

Във фокуса на обучението ще бъде организирането и самото провеждане на обществено обсъждане. Ще бъдат представени ефективни формати и подходи, ще бъде описано каква е ролята на модератора и какви са различните техники за модериране. Накрая ще бъде направена симулация на обществено обсъждане по тема, формулирана от участниците.

Като краен резултат от обучението, участниците ще бъдат подготвени да организират и провеждат обществени обсъждания по значими за кметствата въпроси.

 

europeSO_Gerb-cveten

Проект „Повишаване на индекса на гражданско участие чрез овластяване на гражданите на кметства в община София” се изпълнява с финансовата подкрепата на Столична община, Програма Европа 2016 г. от Сдружение „Форум Гражданско Участие”.

 

 

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt