ФГУ помечта в Конференция на бъдещето 2014 – 2017

Начало / Новини / ФГУ помечта в Конференция на бъдещето 2014 – 2017
Начало / Новини / ФГУ помечта в Конференция на бъдещето 2014 – 2017

ФГУ помечта в Конференция на бъдещето 2014 – 2017

в Новини

Как ще изглежда страната ни през 2017 г., до какъв етап ще е стигнало развитието на гражданското общество, дали ще имаме реално и ефективно участие на гражданите и на гражданските организации в процесите на взимане на важни политически решения – по тези и други важни за третия сектор въпроси „помечтаха” част от членовете на Форум Гражданско Участие на организираната от екипа Конференция на бъдещето.  Събитието се проведе на 17-и и 18-и юли 2014 г. във Велико Търново и събра 53-ма участници, сред които редовни и асоциирани членове на мрежата. Family pic

Конференцията на бъдещето очерта стратегическите насоки за развитие на Форум Гражданско участие. За да достигнат до основните моменти, към които трябва да се насочат усилията на членовете на ФГУ, участниците в различните работни групи се върнаха в миналото и си дадоха равносметка за най-важните стъпки и натрупания опит през годините назад и преминаха през настоящето и въпросите какви са външните тенденции за развитие, какви са възможностите и заплахите, стоящи пред  мрежата и гражданските организации като цяло.

В края на втория работен ден участниците в Конференцията на бъдещето очертаха бъдещето като, за да представят желаната визия, направиха творчески игрови постановки, в които разгърнаха таланта и мечтите си ведно.

Идеите, появили се по време на конференцията, ще бъдат основата на стратегията и дългосрочните насоки за работа на организацията.

Конференцията на бъдещето е организирана с подкрепата на Фондация Чарлс Стюард Мот.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt