ФГУ проведе обучение по обществени обсъждания

Начало / Новини / ФГУ проведе обучение по обществени обсъждания
Начало / Новини / ФГУ проведе обучение по обществени обсъждания

ФГУ проведе обучение по обществени обсъждания

На 9-10.09.2016 г. Ловен дом „Студена”, ДЛС „Витошко – Студена” се проведе обучение на тема „Как се организира и провежда ефективно обществено обсъждане по значими въпроси в кметствата”. Обучението е img_2249една от дейностите по проект „Повишаване на индекса на гражданско участие чрез овластяване на гражданите на кметства в община София”, изпълняван с финансовата подкрепата на Столична община, Програма Европа 2016 г. от Сдружение „Форум Гражданско Участие” и имаше за цел да даде полезни практически img_2241съвети и техники за провеждане на обществени обсъждания и постигане на съгласие между различните заинтересовани страни.

Участници в обучението бяха 18 души – представители на кметства в Столична община, районни администрации, НПО, институции и активни граждани.

Те узнаха каква е законовата рамка и какви са специфичните особености на процеса „обществено обсъждане” в районите и кметствата, как се идентифицира темата му и img_2236заинтересованите страни по нея, кои са стъпките за организиране на едно обществено обсъждане и какви са методите за привличане на общността за участие.

Във фокуса на обучението по атрактивен начин, освен организирането, беше представено и самото провеждане на едно обществено обсъждане. Участниците се запознаха с ролята на модератора и различните техники за модериране, като бяха img_2184включени  много практически упражнения.

Като краен резултат от обучението, участниците бяха подготвени да организират и провеждат обществени обсъждания по значими за кметствата въпроси, а също така бяха набелязани конкретни теми за обществени обсъждания в кметствата Бистрица, Горни Богров и Герман.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt