ФГУ с финална среща #ВдиалогСгражданите

Начало / Новини / ФГУ с финална среща #ВдиалогСгражданите
Начало / Новини / ФГУ с финална среща #ВдиалогСгражданите

ФГУ с финална среща #ВдиалогСгражданите

От
в Новини

Форум Гражданско Участие (ФГУ) има удоволствието да покани всички свои съмишленици и партньори на пресконференция и заключителна среща в рамките на проект „Столична община в диалог с гражданите“, който се изпълнява от ФГУ с финансовата подкрепа на Столична община – Програма „Европа“ 2022.

Пресконференцията ще се проведе на 14 ноември (понеделник) от 13.00 ч. в Национален пресклуб БТА. Заключителното събитие е с начало 14.00 ч. в зала „Максим“, отново в сградата на „Българска телеграфна агенция“, бул. „Цариградско шосе“ No49.

По време на пресконференцията ще представим детайли за съвместната ни работа с централната администрация на Столична община, Направление „Архитектура и градоустройство“ към СО и Район Панчарево по разработване и прилагане на „Алгоритъм за организиране и провеждане на обществени обсъждания“ и още препоръки, които обобщихме в едно цялостно „помагало“. То включва още насоки за сформиране на отговорни за обществените обсъждания екипи от служители, експерти и ресорни ръководители, в това число описание на функционалните им характеристики.

„Много е важно задачите по организиране и провеждане на обществени обсъждания да бъдат дефинирани ясно и разпределени между подходящите за всяка една от тях хора. Освен експертите по отделните теми, които подлежат на консултация, изключително важно е участието на говорителите или PR-ите – те могат да бъдат хората, които да окажат съдействеие за „превеждането“ на специализирания език в общодостъпен. А това е ключово за привличането на повече граждани в процеса“, посочва Мила Станчева от екипа на ФГУ.

Пакетът документи съдържа и препоръки за информационното обезпечаване на процеса на обществено консултиране, както и контролен списък със задачи и срокове за изпълнението им, съобразени със съществуващата нормативна уредба. Справочникът ще бъде разпространен както сред администрацията на СО, така и в други общини, и е достъпен за свободно четене и изтегляне ТУК.

За участие в събитието са поканени секретарят на СО г-жа Венера Милова и гл. арх. Здравко Здравков, кметове и експерти от отделните райони в Столична община, Програмният съвет и координатора на Програма „Европа“, граждански организации и съмишленици на идеята за по-ефективно и улеснено гражданско участие.

хаштаг

Programa Evropa

Проект „Столична община в диалог с гражданите“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община –
Програма „Европа“ 2022 от сдружение „Форум Гражданско Участие“, в партньорство с Район „Панчарево“ –
Столична община и Национален учебен комплекс по култура с Лицей за изучаване на италиански език и култура.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt