ФГУ събира членовете си на обучение

Начало / Проекти / За да има участие / ФГУ събира членовете си на обучение
Начало / Проекти / За да има участие / ФГУ събира членовете си на обучение

ФГУ събира членовете си на обучение

EEA+Grants+-+JPG_compressedОбучение за прилагането на Методологията за измерване на гражданското участие организира Форум Гражданско Участие за своите членове. Обучителните семинари ще са два – на 26 – 28 март 2015 г. в Стара Загора и на 1 -3 април в Габрово, съответно за членовете на мрежата от Южна и от Северна България.

Срещите ще поставят началото на дълготрайно и интересно сътрудничество, в което членове на ФГУ от цялата страна ще прилагат Индекса за измерване на гражданското участие, който бе разработен от експерти от Българския център за нестопанско право и ФГУ.

С Методологията мрежата си постави амбициозната задача на всеки две години да измерва, от една страна – средата на гражданското участие (нормативна база и условия), от друга – практиките и проявленията на гражданско участие и от трета – въздействието на тези проявления върху работата на публичните институции на национално и местно ниво.

В осъществяването на тази задача членовете на мрежата ще имат изключително важна роля, тъй като изследването по места ще се извършва именно от тях. Те ще имат за задача да мотивират представителите на други организации да попълват въпросници, на базата на които след това експерти ще изготвят доклад за състоянието на гражданското участие на национално и на местно ниво.

Методологията за изследване на гражданското участие, както и обученията на членовете се осъществяват в рамките на проект „За да има участие”, финансиран по Програмата за подкрепа на НПО в България по Финансовия механизъм на Европейското икономическо пространство 2009-2014 г.

Информация за Програмата може да бъде намерена на www.ngogrants.bg.  

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt