ФГУ ще участва в престижния фестивал БЪЛГАРСКАТА ЕВРОПА – Русе 2014 г.

Начало / Новини / ФГУ ще участва в престижния фестивал БЪЛГАРСКАТА ЕВРОПА – Русе 2014 г.
Начало / Новини / ФГУ ще участва в престижния фестивал БЪЛГАРСКАТА ЕВРОПА – Русе 2014 г.

ФГУ ще участва в престижния фестивал БЪЛГАРСКАТА ЕВРОПА – Русе 2014 г.

в Новини

Форум Гражданско Участие ще връчи една от Специалните награди на фестивала БЪЛГАРСКАТА ЕВРОПА, който ще се проведе в периода 27-29 ноември 2014 в Русе.

Фестивалът БЪЛГАРСКАТА ЕВРОПА се провежда в Русе повече от десетилетие. Той насърчава усилията на българските медии да работят в полза на обществото и развитието на проблемната и граждански ангажирана журналистика в българските телевизии. Това е единственият телевизионен фестивал в България, който дава шанс на журналистическите разследвания в търсене на истината, на трудните теми за реформите в съдебната система и за социалното включване на маргинализираните групи в обществото, обясняват организаторите от Сдружение „Европейски пространства 21”, които са членове на мрежата ФГУ.

Фестивалът има три програми: конкурсна, филмова и дискусионна.

За първи път тази година Форум Гражданско Участие ще се включи в програмата  като организира дискусионен панел на тема „Медии и гражданско общество”. Експерти, представители на медиите и граждани ще обсъдят прозрачността в новото управление на страната и последните инициативи на Форум Гражданско Участие, съвместно с Общество.бг, в посока на диалога между Народното събрание и гражданите. Панелът ще даде възможност за дискусия и конкретни предложения относно възможностите за взаимодействие между медии и граждански организации с цел по-голяма прозрачност на работата на новия парламент, министерствата и други национални и местни институции.

Дискусията в рамките на фестивала ще се проведе на 28-и ноември от 14 ч. в „Канев център” на Русенски университет „Ангел Кънчев“.

Церемонията по връчване на наградите пък е от 19 ч. в зала „Русе“ на Национално училище по изкуствата.

Носителят на Специалната награда на ФГУ ще бъде определен по предложение на журито с председател доц. д-р Иво Драганов по предварително зададени критерии, отговарящи на целите, мисията и дейността на мрежата ФГУ.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt