Френски социални работници бяха на гости на ФГУ

Начало / Новини / Френски социални работници бяха на гости на ФГУ
Начало / Новини / Френски социални работници бяха на гости на ФГУ

Френски социални работници бяха на гости на ФГУ

в Новини

Група френски социални работници и студенти в магистърска програма по социални дейности в Парижкия Западен университет „Nanterre La Défense”, заедно с преподавателя си Анна Рурка, днес бяха на посещение в Къщата на гражданските организации по покана на Форум Гражданско Участие (ФГУ). Срещата им с екипа на ФГУ е част от програмата на 6-дневното им посещение в България, включващо запознаване със социалната система на страната ни и по-конкретно с участието на семействата ползватели на механизмите за предоставяне на социални услуги.

ФренскитеIMG_5755 гости се запознаха с дейностите и инициативите на мрежата ФГУ, като особен интерес проявиха към Индекса на гражданското участие на мрежата ФГУ. Представена им беше и дейността на част от останалите граждански организации, споделящи Къщата на гражданските организации.

Припомняме, че контактите на председателя на УС на ФГУ Ива Таралежкова с Анна Рурка са по линия на Конференцията на международните неправителствени организации към Съвета на Европа (Conference of International Non-governmental Organisations of the Council of Europe), чийто председател е г-жа Рурка.

През януари тази година г-жа Таралежкова участва в пленарно заседание на Конференцията в Страсбург, където представи оценката на Индекса на гражданското участие в България, а по-късно бе включена в работна група, разработваща Насоки за гражданско участие в процесите на вземане на решения. Очаква се Насоките да бъдат регламентирани в Препоръка на Съвета на Европа към всички 48 страни членки на Съвета на Европа.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt