Гражданските организации в България излизат с обща кампания за Европейските избори

Начало / Гражданско участие / Гражданските организации в България излизат с обща кампания за Европейските избори
Начало / Гражданско участие / Гражданските организации в България излизат с обща кампания за Европейските избори

Гражданските организации в България излизат с обща кампания за Европейските избори

За първи път толкова много и разнообразни в дейността си граждански организации от страната ще си помагат по време на кампании, свързани с европейските избори. На това се съгласиха в Дома на Европа участващите в среща за създаване на партньорства за Европейските избори. Инициативата е на Форум Гражданско Участие, Национален младежки форум и е подкрепена от Бюрото на Европейския парламент в България, с които отчитаме нуждата на организациите от свързване, координиране и подкрепа за общи кампании в посока повишаване на ангажираността и информираността относно европейските избори през 2024 г.

По време на откриването на срещата, директорът на Форум Гражданско Участие, Георги Петров и заместник-председателят на Национален младежки форум, Андреас Петков, отправиха послания за необходимостта от консолидирани и координирани дейности. Ръководителят на Бюрото на Европейския парламент в България, Теодор Стойчев, запозна аудитория с планираната институционална кампания на ЕП за изборите.

3

Близо 30 организации се включиха в срещата като представиха своите собствени идеи за дейности, размениха идеи за подобряването им и създадоха партньорства. Инициативата успя да събере не само членове на трите мрежи, но и други граждански организации, заинтересовани от темата. Планираните кампании са изключително разнообразни, но намират и пресечни точки.

В края на срещата заедно с Национален младежки форум представихме пред участниците координационен и комуникационен механизъм, който да бъде използван до края на кампанията с цел повишаване на ефективността на дейностите, заложени от различните организации. Резултат от събитието е и създаването на общ комуникационен канал под формата на фейсбук страница, където ще бъде публикувана информация за дейностите и инициативите на всички граждански организации, станали част от инициативата. 

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt