Информационни срещи с граждани ще се проведат в пет села от район Панчарево

Начало / Новини / Информационни срещи с граждани ще се проведат в пет села от район Панчарево
Начало / Новини / Информационни срещи с граждани ще се проведат в пет села от район Панчарево

Информационни срещи с граждани ще се проведат в пет села от район Панчарево

От
в Новини

Пет села в район Панчарево ще проведат информационни срещи с граждани по важни за тях теми. Дискусиите ще се проведат като част от инициативата „Пътеводител за обществени консултации“ на Форум Гражданско Участие.

info-KazicheneКметовете на селата Бистрица, Герман, Казичене, Лозен, както и Панчарево, заедно с активни граждани и с подкрепата на Форум Гражданско Участие организират информационни срещи с представители на местната общност във всяко от населените места. Целта е да бъдат обсъдени въпроси от реална значимост за гражданите и да бъдат потърсени възможни решения с участието на самите тях.

Темите на информационните срещи бяха определени по време на двудневно обучение, предназначено за местните администрации и активни граждани от района, което се проведе в началото на септември: развиване на читалищната и спортната дейност, необходимост от изграждане на нови детски градини в някои от селата, бъдещето на старата сграда на училището в с. Герман, почистване и устойчиво управление на езерото в Панчарево.

Ясни са вече датите на провеждане на петте срещи:

  • Село Казичене, 29.09.2020 г., 18:00 ч. Тема: „Създаване на условия за спорт и читалищна дейност в село Казичене“. Място на провеждане: Кметството на с. Казичене.
  • Село Герман, 06.10.2020 г., 18:00 ч. Тема: „Какво се случва със старото училище в с. Герман“. Място на провеждане: Онлайн в платформата ZOOM. Уеб линк за предварителна регистрация е достъпен тук.
  • Село Лозен, 07.10.2020 г., 18:30 ч. Тема: „Разширяване и реновиране на училищата в с. Лозен“. Място на провеждане: Читалище „Светлина“, село Лозен.
  • Село Панчарево, 08.10.2020 г., 18:00 ч. Тема: „Почистване и устойчиво управление на езерото Панчарево“. Място на провеждане: Читалище „Виделина“, с. Панчарево.
  • Село Бистрица, 13.10.2020 г., 18:00 ч. Тема: „Изграждане на нова детска градина в село Бистрица – проект и план за изпълнение и препоръки от местната общност“. Място на провеждане: Читалище „Св. Цар Борис I – 1909”, село Бистрица.

Всички информационни срещи, включително тази, която ще се проведе онлайн, са отворени за участие на представители на представители и от страна на медиите.

За повече информация: www.fgu.bgoffice@fgu.bg.

Проект „Пътеводител за обществени консултации“ се изпълнява с финансовата подкрепа на Столична община, Програма „Европа“ 2020, от  сдружение „Форум Гражданско Участие“.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt