Включете се в измерването на Индекса на гражданското участие за 2021!

Начало / Без категория / Включете се в измерването на Индекса на гражданското участие за 2021!
Начало / Без категория / Включете се в измерването на Индекса на гражданското участие за 2021!

Включете се в измерването на Индекса на гражданското участие за 2021!

От
в Без категория

Тази година ние от Форум Гражданско Участие (ФГУ) провеждаме третата поред национална оценка на Индекса на гражданското участие. И този път каним всички съмишленици от граждански организации и неформални групи да бъдат част от процеса!

Методологията на Индекса е разработена през 2015 г. от ФГУ в партньорство с Българския център за нестопанско право. Целта е да се проследят три взаимосвързани аспекта на гражданското участие: средата, в която то се развива; колко често и какви инструменти за включване използват гражданите и организациите; какъв е ефектът от участието.

Интегрална част от процеса по измерване на Индекса е мнението и обратната връзка именно на гражданските организации. 

Помогнете ни в изследването, като споделите своята оценка. Попълнете специално разработената онлайн анкета и разпространете информацията до други организации, които също биха се включили. 

Вярваме, че Индексът е важен инструмент не само за изследване, но и за промяна в средата и инструментариума за гражданско участие!

КЪМ АНКЕТАТА

index_468x60

Крайният срок за попълване на въпросника е 2 ноември (вторник).

ВАЖНО: Въпросникът се попълва еднократно от името на организация или неформална група.

Изводите и препоръките от оценката ще бъдат представени по време на Национална среща и Биенале на гражданското участие, което ще се проведе на 24 и 25 ноември 2021 г. онлайн в платформата ZOOM. Подробна информация за събитието ще бъде публикувана съвсем скоро на интернет страницата на ФГУ – www.fgu.bg, а с резултатите от последното проведено измерване на националния Индекс (2017-2018) можете да се запознаете от този доклад.

Благодарим ви за активността и отделеното време!

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt