НАРД: гражданското участие е лепилото, без което обществото би се разпаднало

Начало / Новини / НАРД: гражданското участие е лепилото, без което обществото би се разпаднало
Начало / Новини / НАРД: гражданското участие е лепилото, без което обществото би се разпаднало

НАРД: гражданското участие е лепилото, без което обществото би се разпаднало

В кратката работна седмица в началото на март разговаряме с НАРД – „Национален алианс за работа с доброволци“. Фондацията е учредена в Пловдив през юни 2000 и е насочена към развитие на доброволческите традиции и нагласи към доброволчеството. Организацията работи на територията на цялата страна чрез изградена мрежа от 50 организации, които са домакини на центрове за работа с доброволци.

NAVA8-720x340

Разговаряме с Вера Кирилова от екипа на фондацията.

 

НАРД са член на Мрежата от 2013. В последните години екипът на НАРД управлява едно от най-успешните социални предприятия в страната – шивашка работилница в Пловдив, а Националната инициатива „Дарете час“ е постижение, с което се гордеем и организираме ежегодно на територията на цялата страна.  Целта й е да провокира широката общественост да дари един час доброволен труд в подкрепа на кауза. Инициативата се случва седмици преди 5 декември – Международния ден на доброволеца. До този момент е реализирала 13 издания. Всяка година мотото на инициативата е различна, както и каузите, които се подкрепят.“NARD_1

Работата в мрежа за организация с такъв капацитет и история е естествено състояние: „Да си част от мрежа е като да можеш да звъннеш на приятел след 10 години и да разговаряте все едно никога не сте се разделяли. Мрежата е усещането, че дори и да не виждаш хората, може по всяко време да ги потърсиш за съвет и подкрепа. Да се преживяват заедно трудностите и успехите към сходните им мечти. А гражданското участие е лепилото, без което обществото би се разпаднало и спряло да функционира ефективно“.

Опитът на НАРД и работата по важната тема доброволчество е незаменима съставка за развитието на ФГУ.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt