Обсъждания на проекти за Наредба за обществени консултации в Карлово и Търговище

Начало / Новини / Обсъждания на проекти за Наредба за обществени консултации в Карлово и Търговище
Начало / Новини / Обсъждания на проекти за Наредба за обществени консултации в Карлово и Търговище

Обсъждания на проекти за Наредба за обществени консултации в Карлово и Търговище

От
в Новини

Днес, 29 юни 2021 г. от 17:00 ч. в Синдикалния дом на КНСБ в Карлово ще се проведе обществено обсъждане на проект на Наредба за провеждане на обществени консултации в община Карлово.

Дискусията за „отваряне“ на този нов вход за граждани е по инициатива на местния Център по правата на човека „Васил Левски“, който е местен партньор на Форум Гражданско Участие и Български център за нестопанско право в рамките на проекта „Вход за граждани“. Проекта на Наредбата можете да прочетете тук. Карлово е една от общо седемте общини, в която като част от проекта на ФГУ и БЦНП ще бъде внедрен нов механизъм за взаимодействие с гражданите. Освен подобен документ някои от общините адаптират и онлайн платформата за консултации с отворен код Consul.

Публично обсъждане на Наредба за обществени консултации ще се проведе и в Търговище, като този път срещата ще бъде онлайн в платформата за комуникации Zoom (за предварителна регистрация: https://bit.ly/3w4MoGA). Обсъждането ще бъде излъчено и на живо във Facebook страницата на Община Търговище. Поканата за обсъждането е достъпна на този адрес, а проекта на Наредбата и мотивите към него можете да намерите в официалната страница на Община Търговище. Обсъждането се организира съвместно с дългогодишния член на ФГУ в Търговище – Клуб на нестопанските организации.

Проектът „Вход за граждани – ФГУ за подобряване на обществените консултации в общините“  се изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на ФМ на ЕИП. Основната цел на проекта е подобряване на качеството на гражданско участие и повишаване на гражданската култура и обществена активност на местно ниво.

Logos

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt