Търсим новите герои комуникатори на гражданските организации

Начало / Новини / Търсим новите герои комуникатори на гражданските организации
Начало / Новини / Търсим новите герои комуникатори на гражданските организации

Търсим новите герои комуникатори на гражданските организации

в Новини

Истинската магия на гражданските организации се крие в каузите, за които усилено работим. Целите ни винаги са били свързани с това да информираме, подкрепяме и да предлагаме помощ на гражданите всеки ден, като мечтаем и се обединяваме около стремежа към положителната социална промяна, която всички искаме да видим.

Често нашите каузи и инициативи не достигат до достатъчно хора, тъй като дезинформацията около гражданския сектор е голяма, а разпространението на подвеждаща информация променя начина, по който хората виждат работата ни. Тези пречки създават бариера между нас и тези, на които се опитваме да помагаме, не успяваме да разгърнем напълно своя потенциал и да спечелим доверието на обществото.

Ние добре знаем това. Разбираме и че, за да преодолеем пропастта между нашата дейност и възприятието за нея, трябва да използваме силата на комуникацията. Затова тази година Форум Гражданско Участие стартира проекта “Amplifying truth”, чиято цел е да привлече бъдещи специалисти по комуникации към каузите на граждански организации, като създаде траен интерес към работата им и надгради капацитета на студентите да станат специалисти по комуникации за граждански организации или журналисти, които работят активно с граждански организации и разказват техните истории. 

За да се противопоставят на дезинформацията, да се борят с очернящи кампании и да насърчават европейските ценности, гражданските организации се нуждаят или от дълбоко разбиране на начина, по който комуникацията функционира в съвременното общество, или от специалисти по комуникации, които разбират гражданското общество и са запалени по неговите каузи, защото най-добрият начин да се противодейства на дезинформацията и очернящите кампании е с качествена информация, разказана по въздействащ начин. 

В рамките на проекта ще изберем група от 10 студента по журналистика и комуникации, които ще участват в тридневно изнесено обучение в периода 29-31 юли, като лектори ще бъдат водещи учени и практици в областта на комуникацията, популяризирането на каузите на гражданските организации и борбата с дезинформацията.

След обучението екипи от по двама участници ще разработят комуникационна стратегия за избрана от тях гражданска организация. Те ще работят с ментори по време на целия процес на създаване на комуникационни стратегии, които ще представят пред жури и граждански организации по време на фестивала “Демократична мозайка”. Най-добре представилите се отбори ще бъдат отличени. 

По време на проекта ще дадем възможност на участниците и ще ги насърчим да установят връзки с представители на граждански организации, с които могат да работят в бъдеще.

Ако сте студент по журналистика, комуникации или връзки с обществеността и искате да станете част от нашия отбор на героите комуникатори, които работят за каузи, кандидатствайте за обучението до 20 юни на следния линк: https://survey.fgu.bg/index.php/143331?lang=bg

Ще се свържем по имейл с всички кандидати, за да ги уведомим дали са сред избраните студенти. 

Проектът се финансира от Европейската служба за гражданско действие (ECAS) в рамките на проекта EURECA 2024, който се съфинансира от Европейския съюз. Изразените мнения и гледни точки са само на авторите и не отразяват задължително тези на Европейския съюз или ECAS. Нито Европейският съюз, нито ECAS носят отговорност за тях. loga ecas+eu

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt