Център за Култура и Дебат „Червената къща“ се присъединява към нашата мрежа.

Начало / Новини / Център за Култура и Дебат „Червената къща“ се присъединява към нашата мрежа.
Начало / Новини / Център за Култура и Дебат „Червената къща“ се присъединява към нашата мрежа.

Център за Култура и Дебат „Червената къща“ се присъединява към нашата мрежа.

в Новини

Сигурно повечето от вас сте посещавали „Червената къща“ на един от множеството дебати и срещи, които организират. Самата сграда в центъра на София на ул. Любен Каравелов се намира в бившия дом ателие на големия български скулптор от началото на ХХ-ти век – Андрей Николов.

RedHouse_pic

Щастливи сме, че се присъединяват към нашето семейство и по този повод разговаряме с Криси Христова, директор на Центъра. Мисията е да развива независимата сцена за изкуство и култура, да създава среда за гражданско участие и критично мислене посредством публични дебати и лекции: „Организираме събития и инициативи по три основни програми – „Общество и политика“, „Изкуство и култура“ и „Социални практики и психодрама“. Трите ни програми са еднакво важни. Успяваме да работим по важните теми за обществото като съчетаваме различните им подходи. Темите на дебатите от обществено-политическата ни програма продължават естествено в останалите пространства в рамките на изложби, прожекции, лекции и театър. Червената къща има основен принос в България за въвеждането на нов тип социална услуга за интеграция на хора в неравностойно положение – психосоциална подкрепа със средства на изкуството и експресивните методи

С Червената къща намираме често пресечни точки в работата си – в групата, посветена на доверието в гражданския сектор, организирането на дебат за пряката демокрация, срещите относно гражданско образование: „Членството във Форум Гражданско Участие е логична стъпка за нас, тъй като в мрежата може да чуем важните теми за организациите и да насочваме още по-адекватно публичните ни дебати. Подкрепата за гражданското участие е мисия и на Червената къща, така че смятаме, че е важно да бъдем част от Форума. koalicia-launch_redhouseГражданското участие е една от най-важните съставки, за да работи демократично едно общество. Лично се надявам, че мрежата за гражданско участие ще успее да е по-силна от мрежите на политическите и икономическите зависимости, в които България е оплетена.

Екипът на Червената къща ще даде нов импулс за работата на мрежата като предоставя място за изява на гражданските организации и по-голяма видимост, по-съгласувани решения в областите от общ интерес. Добре дошли!

 

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt