Вътрешен турнир по шахмат организира сдружение „Човеколюбие“

Начало / Новини / Вътрешен турнир по шахмат организира сдружение „Човеколюбие“
Начало / Новини / Вътрешен турнир по шахмат организира сдружение „Човеколюбие“

Вътрешен турнир по шахмат организира сдружение „Човеколюбие“

От
в Новини, Новини от членове

Сдружение „Човеколюбие” – дългогодишен член на мрежата Форум Гражданско Участие, отбеляза 10 октомври – Световен ден за психично здраве с Вътрешен турнир по шахмат, посветен на Мирослав Тодоров – съмишленик и дарител. В турнира се включиха членове на Шахматен клуб „Човеколюбие” и съмишленици на каузата за психично здраве.

Състезанието премина по Швейцарската система в 5 кръга. Съдия на турнира беше олимпийският шампион по кореспондентен шах Николай Нинов. Участниците показаха отлични шахматни умения, дисциплина и спортен дух. Първите трима получиха материални награди, а за всички присъстващи имаше почерпка. Победител стана Илия Гергинчев – помощник-треньор на клуба по шах.

След турнира се проведе среща с Николай Нинов, който сподели своя опит като шахматист. Запозна присъстващите с видовете шахмат и специфичните им особености, проблемите на шахматната игра като спорт и др.

За обяд членове на клуб „Вкусно” приготвиха вкусни сандвичи. Денят приключи с тържествена вечеря в ресторант „Тракия”.

С шахматния турнир стартираха Празници на психичното здраве, организирани от Сдружение „Човеколюбие”. Те ще приключат на 15 октомври с Втора международна научно-приложна конференция „Био-психо-социални приложения на шахматната игра”.

Автор на материала: Анна Тилова,  сдружение „Човеколюбие“

Снимки: сдружение „Човеколюбие“

 

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt