#ТиВъздействаш – Вдъхновяващи истории и борба с дезинформацията в гражданския сектор

Начало / Новини / #ТиВъздействаш – Вдъхновяващи истории и борба с дезинформацията в гражданския сектор
Начало / Новини / #ТиВъздействаш – Вдъхновяващи истории и борба с дезинформацията в гражданския сектор

#ТиВъздействаш – Вдъхновяващи истории и борба с дезинформацията в гражданския сектор

в Новини

През юни, в партньорство с Фондация Проинфо, Асоциация “Съвременни читалища” и със съдействието на Европейската служба за гражданско действие (ECAS), поставихме началото на инициативата #ТиВъздействаш. Мисията на проекта е да улесни работата на гражданските организации в достигането до по-широка аудитория, както и да ги подкрепи в борбата срещу дезинформацията, безразличието и скептицизма към гражданския сектор в България.

С помощта на експерти, през последните няколко месеца, граждански организации и читалища от различни краища на България, усвоиха умения за използване на иновативни методи за дигитален маркетинг, създаване на въздействащи видеоматериали и провеждане на ефективни онлайн кампании. Тези нови умения целят да им помогнат да оптимизират своята работа и да създадат по-благоприятна среда за развитие на гражданския сектор в страната.

Добавянето на нов подход за обучение и подкрепа за гражданските организации е важна стъпка в развитието на гражданския сектор. Вярваме, че добре разказаните истории, разпространени в правилните канали могат да мотивират повече хора да подкрепят активно благородните граждански каузи.

Разгледайте първите резултати от съвместната ни работа:

Фондация “Състрадание – Алцхаймер България“: Лидия Станкулова, арфист и музикотерапевт, провежда дистанционни сесии за възрастни хора, събрани в Дома за хора с деменция в Разград, благодарение на инициативата на Фондация „Състрадание Алцхаймер България“. Музиката подобрява емоционалното състояние и забавя развитието на заболяването.

Народно читалище “Петър Парчевич 1927”: Румен Димитров от село Асеново, народен певец “от старо време” и овчар по професия, печели фолклорни фестивали и очарова публиката със своите изпълнения на български народни песни. Видеото илюстрира важността на запазването на българските културни традиции.

Factcheck.bg: Ралица Ковачева, Главен редактор на Factcheck.bg разказва за целта на платформата, проверката на фактите като форма на журналистика и важността на достоверната информация.

В село Гара Бов: сплотената гражданска общност се бори за запазването на своята култура и родова памет като инициира построяването на църква в селото и организира родови срещи.

Читалище „Земеделец-1874“: читалището в Ново Село, Видинско разказва за традициите на България, околните земи и страните нагоре по течението на Дунава, както и за основите, на които се гради бъдещето на селото.

Читалище „Развитие – 1897“: читалището в с. Телиш потапя зрителите в красотата на националният фолклорен фестивал “Да пребъде Коледа”. С коледарски групи с автентични носии и кулинарна изложба на постни ястия, те припомнят народните обичаи от миналото.

Център по правата на човека „Васил Левски“: Сдружението в Троян и Карлово продължава дейността на някогашния Акционен комитет, като се опитва да убеди институциите, в ползата от проекта за железопътна линия Троян-Кърнаре, с помощта на която разстоянието между Северна и Южна България ще се изминава за 15 минути.

#ТиВъздействаш се реализира от Фондация Проинфо в сътрудничество с Форум Гражданско Участие и Асоциация Съвременни Читалища.

Инициативата получава финансиране от Европейската служба за гражданско действие (ECAS) в рамките на проекта EURECA 2023, който се съфинансира от Европейския съюз. Изразените мнения и гледни точки са само на авторите и не отразяват задължително тези на Европейския съюз или ECAS. Нито Европейският съюз, нито ECAS носят отговорност за тях.

 

Лога на финансиращите и изпълняващите организации

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt