Вдъхновяващи срещи от третия вид

Начало / Новини от членове / Вдъхновяващи срещи от третия вид
Начало / Новини от членове / Вдъхновяващи срещи от третия вид

Вдъхновяващи срещи от третия вид

Десет вдъхновяващи примера на малки български неправителствени организации, постигнали впечатляващи успехи на полето, на което работят, са представени в най-новото издание на фондация „Капитал” –  „Вдъхновяващи срещи от третия вид – 10 успешни истории на български НПО“.

Като описва живите човешки истории на хора, работещи за благородни каузи, изданието опитва да допринесе за повишаване авторитета, капацитета и влиянието на неправителствения сектор в България.

С представянето на 10 вдъхновяващи примера, книгата може да е от полза по поне три начина:
1. Вълнуващите добри практики, разказани като живи човешки истории, а не като сух отчет по проект, да инжектират доза вяра и оптимизъм в повече хора и те да се превърнат в (още по-) активни граждани било то като доброволци, членове или друг вид съмишленици на НПО и техните благородни каузи;
2. Популяризирането на добрите практики да въодушеви повече граждани и компании да подкрепят финансово смислените граждански инициативи и организации, освобождавайки ги от капана на краткосрочното проектно финансиране;
3. Успешните истории да са полезни за други, предимно малки, НПО нуждаещи се от повече знания, опит и увереност, за да правят добри неща, които на пръв поглед може да им изглеждат невъзможни.

Книгата „Вдъхновяващи срещи от третия вид – 10 успешни истории на български НПО“ в pdf-формат може да бъде изтеглена оттук.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt