„Вход за граждани“ – истории с отворен край

Начало / Новини / „Вход за граждани“ – истории с отворен край
Начало / Новини / „Вход за граждани“ – истории с отворен край

„Вход за граждани“ – истории с отворен край

Ето че отброяваме последните дни от инициативата на Форум Гражданско Участие в партньорство с Български център за нестопанско право – „Вход за граждани“, която стартирахме в края на 2019 г. Отворихме немалко нови входове за граждани, други останаха все така недостъпни. Привлякохме доверени партньори, но и разширихме кръга от съмишленици. Научихме се да очакваме неочакваното, да се адаптираме, да се борим за каузата гражданско участие и да го осъществяваме на практика.

На 19 май 2022 г. от 11:00 ч. в Национален пресклуб БТА в сградата на „Българска телеграфна агенция“ ще проведем заключителна среща, която ще протече в две части: официална пресконференция, по време на която синтезирано ще представим резултатите от съвместната ни работа с партньори и общини, и разговор-дискусия, когато ще поговорим за това какво се случи през тези повече от две години и какво остава да бъде свършено.

Веднага след пресконференцията ще се пренесем няколко етажа по-надолу и много по-напред технологично – в мултимедийната зала „Максим“. Като двигатели на гражданските процеси по места, ще чуем разказите колегите ни от общините Враца, Карлово, Кърджали, Ловеч, Монтана, Търговище и Столична.

Vhod za grazhdani

Проектът „Вход за граждани – ФГУ за подобряване на обществените консултации в общините“ се
изпълнява с финансовата подкрепа на Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на ФМ на ЕИП.
Основната цел на проекта е подобряване на качеството на гражданско участие и повишаване на
гражданската култура и обществена активност на местно ниво.

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt