“Вход за граждани” представя 3 проекта, създадени от гражданите на Бистрица, Герман и Горни Богров

Начало / Новини / “Вход за граждани” представя 3 проекта, създадени от гражданите на Бистрица, Герман и Горни Богров
Начало / Новини / “Вход за граждани” представя 3 проекта, създадени от гражданите на Бистрица, Герман и Горни Богров

“Вход за граждани” представя 3 проекта, създадени от гражданите на Бистрица, Герман и Горни Богров

в Новини

На 8 ноември от 17:00 до 19:00 в залата на Столична община на ул. Париж 1 ще се проведе заключително събитие от иницитивата „Вход за граждани“ на Форум гражданско участие (ФГУ), на което ще бъдат представени три проекта, стартирани в резултат на обществени дискусии по важни за общността теми в селата Бистрица, Герман и Горни Богров. Срещата е продължение на поредица от дейности, организирани от Форум Гражданско Участие и кметствата на трите села, които целят набелязване на идеи и предложения и обучение за превръщане на идеите в проекти.

vhod-tabela (2)

Трите проекта, които ще бъдат представени по време на събитието са: „еАтлас“ – облагородяване на с. Бистрица с цел подобряване на информираността на гостите и туристите на селото; „Феникс – възраждане на сградата на старото училище в с. Герман” и създаване на културен център; „Горни Богров спортува” – изграждане на мултифункционална спортна площадка и подобряване на физическото здраве и култура на жителите. 

По време на събитието, кметовете на трите населени места ще споделят впечатленията си и резултатите от проведените обществени дискусии и обучения и ще се потърсят начини за осъществяване на формулираните проекти. За участие са поканени представители на Столичен общински съвет, столичната и районните администрации, местни организации и жители на трите кметства. Модератор ще бъде арх. Белин Моллов.

„Виждаме ролята си на посредник в подобряване на ефективността и качеството на работата на кметствата. Кметовете и гражданите ни гласуваха доверие, което за нас е награда за усилията, които полагаме за подкрепа на гражданското участие“, споделя Ива Таралежкова, председател на УС на ФГУ по повод резултатите от проекта „Вход за граждани”, които ще бъдат представени на събитието.

ФГУ работи за подобряване на средата за гражданско участие в страната. В последните две години организацията се фокусира върху подкрепата на столични кметства за подобряване на подходите за организиране и провеждане на обществени обсъждания по важни теми за местната общност. В рамките на два проекта, подкрепени от Програма Европа на Столична община ФГУ работи с кметствата в с. Бистрица, с. Герман и с. Горни Богров за насърчаване на гражданската активност и доверието в комуникацията между граждани, кметства, райони и Столична община.

Срещата е заключително събитие в рамките на проект „Вход за граждани – въвеждане на европейски модел за насърчаване на гражданското участие в три кметства на Столична община“, който се изпълнява от Сдружение „Форум Гражданско Участие“ с финансовата подкрепата на Столична община, Програма Европа 2017 г. в партньорство с кметство с.Герман, кметство с.Горни Богров и кметство с.Бистрица.

 

 

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt