Включете се в консултацията на План за възстановяване на Република България

Начало / Новини / Включете се в консултацията на План за възстановяване на Република България
Начало / Новини / Включете се в консултацията на План за възстановяване на Република България

Включете се в консултацията на План за възстановяване на Република България

От
в Новини
ДА СЕ ВКЛЮЧИМ ЗАЕДНО В КОНСУЛТАЦИЯТА НА ПЛАН ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ И УСТОЙЧИВОСТ НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ С ПРЕДЛОЖЕНИЯ И СТАНОВИЩА ДО 29.11.2020 г.
В момента тече отворена консултация по представения от правителството Проект на План за възстановяване и устойчивост на РБ, като срокът за изпращане на становища е 29 ноември 2020 г.
Като основна цел на Плана е посочено „икономическото и социално възстановяване от кризата, породена от COVID-19 пандемията,“ а в дългосрочен план „конвергенция на икономиката и доходите до средноевропейските“ и полагане на „основите за зелена и цифрова трансформация на икономиката, в контекста на амбициозните цели на Зелената сделка.“ Съгласно изискванията на ЕК, планът на България трябва да адресира специфичните за държавата препоръки по линия на европейския семестър за 2020 г. и 2019 г., да съдържа елементи на реформи и да води до икономически растеж. Препоръчва се да приоритизират инвестиционни проекти с по-висока проектна готовност с оглед времевите хоризонти на Механизма, да създават работни места и укрепват икономическата и социална устойчивост на държавата членка и териториалното сближаване. Ефективният принос за екологичния и цифровия преход също е предварително условие за положителна оценка, като към момента се предвижда минимум 37% от разходите в плановете да бъдат насочени към зелени инвестиции, а 20% – към дигитализация.
Апелираме към вас да изпратите и своята позиция. Можете да се включите пряко или да го направите през тази анкета, а ние ще обобщим и изпратим отговорите до МС.
Акценти от стълбовете в плана можете да прочетете тук. Повече информация е достъпна и на този линк: https://www.nextgeneration.bg/#modal-two.
Инициатори:
Logos_news
Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt