Второ издание на Индекс на гражданското участие

Начало / Гражданско участие / Второ издание на Индекс на гражданското участие
Начало / Гражданско участие / Второ издание на Индекс на гражданското участие

Второ издание на Индекс на гражданското участие

Форум Гражданско Участие (ФГУ) съвместно с Български център за нестопанско право с подкрепата на  Фондация Чарлс Стюарт Мот  изследва за втори път Индекс на гражданското участие.

Индексът на гражданското участие в България се провежда на всеки две години.

Първото издание се проведе през 2015. Целта на изследването е да оцени средата и анализира практиките, проявленията и ефекта от гражданското участие в страната.

index_300x250

Идеята за разработване на методологията и индекса е вдъхновена от промените и динамиката в проявленията на гражданското участие. Въздействието и ефектът от тях са с променлив успех. Как работят гражданските организации? Какъв е ефектът от тяхната дейност? Институциите пренебрегват ли предложенията им или има тенденция за успешни партньорства? Това са само част от въпросите, на които търсим отговори с настоящото издание на Индекса.

Затова се обръщаме към гражданските организации с молба да попълните приложената кратка анкета (отнема около 15 мин) и да споделите вашето мнение по темата.

Очакваме отговорите ви до 06.07.2017

Мнението на гражданските организации заедно с изследване на обществените нагласи, както и тези на общини и институции ще бъдат основа за обща оценка на състоянието на гражданското участие в страната и отправна точка за подобряване на практиките.

Обобщените данни ще бъдат представени октомври-ноември. Ще се радваме да ги обсъдим заедно на Биеналето на гражданското участие, което ФГУ ще организира в края на 2017 г.

Благодарим предварително за съдействието.

 

 

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt