За гражданската култура по време на избори

Начало / Новини / За гражданската култура по време на избори
Начало / Новини / За гражданската култура по време на избори

За гражданската култура по време на избори

в Новини

Вчера Десислава Христова, експерт анализи, политики и кампании на ФГУ беше гост на предаването на БНР Благоевград с водещ Росинка Проданова.

Dessi_1

Темата на разговора бе предизборната кампания и как гражданите да се ориентират в посланията на партиите. Деси направи и сравнение между сегашната кампания и тази на последния референдум, която ФГУ анализира.

Политическите партии залагат повече на шоуто, отколкото на реални политики. Затова гражданите трябва да са още по-взискателни към дадените обещания.

Част от политическите партии все още не са публикували техните предизборни платформи. Чака се последният момент за излъчване на послания и основна цел е влизането в парламента, а не справяне с основните проблеми.

ФГУ прави преглед на предизборните платформи по основни въпроси от интерес за мрежата.

„Промяна, без дебат по същество, остава само като празен лозунг.“, заяви Деси Христова.

„Все още се учим да изискваме как партиите спазват своите обещания. Надявам се гражданите да успеят да отсеят обещанията през своето вътрешно усещане за морал и истина. Няма универсален модел. Като граждани, ние трябва непрестанно да изискваме повече, да се информираме и да четем между редовете.“

 

 

Свържете се с нас

Свържете се с нас

Смяна на текста captcha txt